SOS TATARSKI Babci Danki

Za nami Święta Wielkanocne. Jak byliśmy dziećmi czekaliśmy na rarytasy, teraz na stołach nie pojawia się nic czego by nie było na co dzień. U mnie jest jednak coś na co czekam. Sos Tatarski Babci Danki! Mistrzostwo!!

Tym razem podejrzałam wszystkie sekrety.

Sos tatarski Danusi jest dla mnie niezastąpiony na święta! Nie tylko na święta.

POTRZEBNE PRODUKTY

  • jako baza majonez i jogurt naturalny
  • drobno pokrojony por
  • drobno pokrojone pieczarki konserwowe
  • drobno pokrojone korniszonki
  • chrzan tarty
  • musztarda sarepska
  • sól i pieprz do smaku

Wszystkie przygotowane produkty wsypujemy do miski , dodajemy jogurt naturalny i majonez. Solimy, pieprzymy, dodajemy chrzan i musztardę (ilość w zależności od upodobań względem ostrości smaku). Mieszamy i gotowe.

Sos tatarski babci Danki jest wyśmienity do jajek, mięs podawanych na zimno. Wszystko zależy od upodobań. Na kanapki też się nada.

Smacznego!

 

 

Podziel się...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *