Placki z kaszy manny – fi przepis na słodkie śniadanie

Te placki z kaszy manny to śniadaniowy hit. Są idealne, by przygotować je wcześniej i zapakować dziecku, czy Chłopu do lunchboxa. Prosty przepis, niewielka ilość składników, a do tego można je jeść bezkarnie.

Placki z kaszy manny – składniki

  • 2 szklanki kaszy manny (moja była razowa)
  • 2 szklanki mleka – może być roślinne
  • 2 jajka
  • słodzidło – u mnie erytrytol
  • dodatki: u mnie jogurt naturalny, banan i jagody goji

Placki z kaszy manny – przygotowanie

Kaszę zalewamy mlekiem, żeby je wchłonęła. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy – kaszę, żółtka, słodzidło, białka. Smażymy na suchej patelni, lub z odrobiną oleju kokosowego. Są pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego!

placki z kaszy manny

Podziel się...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*