Placki twarogowe – pomysł na zdrowe śniadanie. Nasz ulubiony przepis!

Śniadanie pewno już za Wami, ale jutro przecież też jest dzień! I jeśli brakuje Wam inspiracji, to podsyłam Wam jedną z moich ulubionych. Te placki twarogowe są naprawdę smaczne!

Placki twarogowe – składniki

  • 250 gram chudego twarogu (Biedronka daje radę 😉 )
  • 4 łyżki mąki orkiszowej (może być inna, ja stosuję zamiennie z ryżową)
  • 2 łyżki erytrytolu (słodzik również jest Waszym wyborem)
  • 2 jajka
  • olej kokosowy do smażenia

Placki twarogowe – wykonanie

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Żółtka mieszamy ze słodzidłem, dodajemy ser i mąkę. Jeśli nie lubicie czuć między zębami kawałeczków twarogu, możecie to wszystko zblendować. Na koniec dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni lekko przesmarowanej olejem kokosowym.

placki twarogowe

Placki twarogowe możecie podawać z czym tylko chcecie. U nas ostatnio królują Magda Jogurty – taka obłędna seria wegańskich smakowitości. W naszym mieście są dostępne w Lidlu, polecamy!

Podziel się...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*