Placki z kaszy manny – fi przepis na słodkie śniadanie
Te placki z kaszy manny to śniadaniowy hit. Są idealne, by przygotować je wcześniej i zapakować dziecku, czy Chłopu do lunchboxa. Prosty przepis, niewielka ilość składników, a do tego można je jeść bezkarnie.
Placki z kaszy manny – składniki
- 2 szklanki kaszy manny (moja była razowa)
- 2 szklanki mleka – może być roślinne
- 2 jajka
- słodzidło – u mnie erytrytol
- dodatki: u mnie jogurt naturalny, banan i jagody goji
Placki z kaszy manny – przygotowanie
Kaszę zalewamy mlekiem, żeby je wchłonęła. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy – kaszę, żółtka, słodzidło, białka. Smażymy na suchej patelni, lub z odrobiną oleju kokosowego. Są pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego!