Placki twarogowe – pomysł na zdrowe śniadanie. Nasz ulubiony przepis!
Śniadanie pewno już za Wami, ale jutro przecież też jest dzień! I jeśli brakuje Wam inspiracji, to podsyłam Wam jedną z moich ulubionych. Te placki twarogowe są naprawdę smaczne!
Placki twarogowe – składniki
- 250 gram chudego twarogu (Biedronka daje radę 😉 )
- 4 łyżki mąki orkiszowej (może być inna, ja stosuję zamiennie z ryżową)
- 2 łyżki erytrytolu (słodzik również jest Waszym wyborem)
- 2 jajka
- olej kokosowy do smażenia
Placki twarogowe – wykonanie
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Żółtka mieszamy ze słodzidłem, dodajemy ser i mąkę. Jeśli nie lubicie czuć między zębami kawałeczków twarogu, możecie to wszystko zblendować. Na koniec dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni lekko przesmarowanej olejem kokosowym.